Hoppa till sidans innehåll

Information


Här har vi samlat lite information som du kan tänkas behöva.

Våran klubb:
Trollhättans judoklubb vill vara en knutpunkt för alla som har judo varmt om hjärtat. Vi är en klubb som fokuserar på tävlingar och det innebär att vi även uppmuntrar allt som hör tävling till. För de tävlingar vi själva arrangerar så behövs tränare, domare, funktionärer, sponsorer, sjukvårdare, café personal med flera. Så vi välkomnar alltid nya förmågor som kan hjälpa till inom de olika områdena.

Alla föreningar har alltid ett behov av pengar och för att inbringa detta  har vi har valt att  lägga de flesta resurserna på våran egen tävling Trollträffen (nordens bästa återkommande judotävling) som hålls 2 gånger per år, samt att vi arrangerar Lilla Trollträffen 4 gånger per år. 

Lilla Trollträffen sker i vår egen dojo och är en nybörjartävling för enbart dom med gult bälte. Här får man möjlighet att testa på att tävla i en trygg och bekant atmosfär. När man sedan fått orange bälte är det ”stora” Trollträffen som man kan vara deltagare på.

Utöver våra egna tävlingar så finns det en massa andra tävlingar vi försöker komma iväg på, vi försöker att samåka och mötas upp innan vi åker iväg. Mer information finns i dojon om var tävling.

Något som också brukar uppskattas av våra medlemmar är läger. Ibland anordnar vi egna läger, ibland åker vi på våra grannklubbars läger och ibland åker vi ännu längre bort när vi blir inbjudna.

 

Medlemsavgift (betalas per år):

Medlemsavgiften är 100:- per år (from 2021 är det 200.-)
och person. Observera att medlemsavgiften täcker även försäkringar så denna är viktig att den betalas årligen!!

Vill du vara stödmedlem är kostnaden 100:- (from 2021 är det 200:-) per år. 

Träningsavgift (betalas per termin):

Nybörjare: 1:a terminen betalar du 450:- (upp till stl 160) i detta pris ingår medlemsavgift, terminsavgift samt att du får en nybörjar Judodräkt.
Från Stl. 160 och uppåt betalar du dräktkostnad + 100:- (from 2021, 200:-) i medlemsavgift.

Barn/Ungdom: (from 2:a terminen) du betalar en avgift på 900:- per termin.

Vuxen < 15 år: du betalar en avgift på 1000:- per termin

Familj: är ni flera i familjen som tränar betalar ni en avgift på 1800:- per termin.

 

Regler:
I vår dojo kan du hitta regler och Judons ledord, detta är regler som vi följer och alla ska följa.

Utöver dessa är all form av mobbning oacceptabel, i vår förening möts vi på ett respektfullt och ödmjukt sätt oavsett kön, ålder, utseende och hudfärg, vi tycker att judon är till för alla. Användandet av alkohol, droger, doping och andra liknande preparat är självklart inte accepterat och leder till omedelbar uteslutning ur klubben.

Graderingar:
När man börjar med judo startar man med vitt bälte. Därefter graderar man sig i följande skala: Gult bälte = 5 KYU, Orange bälte = 4 KYU,
Grönt bälte = 3 KYU, 
Blått bälte = 2 KYU, 
Brunt bälte = 1 KYU, Svart bälte = 1 DAN - 10 DAN. 

Det finns 10 DAN grader och alla har svart bälte, dock kan man från 6 till 8 DAN bära röd/vitt bälte och från 9-10 DAN kan man bära helt rött bälte. 

Det är en individuell bedömning, det finns ett minsta antalet av träningstimmar man skall ha genomfört, men sen är det också beroende på om kunskapsnivån inom var grad är uppnådd. Man får inte ett nytt bälte - man förtjänar det genom träning, lära sig mer och vara en bra kamrat. 

Efter varje gradering nollställs antalet och man börjar räkna om. Det är din ansvariga tränare i Trollhättans judoklubb som bestämmer när du skall gradera dig!

Du kan läsa mer om detta på anslag i dojon, är du osäker så fråga din tränare. 
   
 
                            

Uppdaterad: 23 AUG 2018 08:39 Skribent: Webmaster


Samarbetspartners:

 

Green Hill

 

Våra sponsorer:

 

nolato-expinno-4f

 

 

 

 

 

Postadress:
Trollhättans JK - Judo
Älvhögsborg, Kanaltorget 7
46131 Trollhättan

Besöksadress:
Älvhögsborg, Kanaltorget 7
46131 Trollhättan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link